MENU ŚWIĄTECZNE - RESTAURACJA

Dania na zimno

12zł/100g

Matias z burakami, jabłkiem, cebulką i sosem jogurtowym

20zł/100g

Pasztet rybny z rodzynkami i żurawiną

19zł/150g

Pstrąg w galarecie

16zł/100g

Pasta z wędzonej makreli

10zł/4szt

Jaja nadziewane pastą z tuńczyka

Dania na ciepło

15zł/porcja 300ml

Wigilijny barszcz czerwony, pasztecik z kapustą i grzybami

15zł/porcja 300ml

Domowa zupa grzybowa

30zł/porcja 200g+100g

Karp smażony, kapusta wigilijna z grzybami

45zł/porcja 200g+100g

Filet z sandacza, pieczone jabłko

28zł/6szt

Tradycyjne pierogi z kapusta i grzybami, okrasa z cebuli

20zł/porcja 250g

Świąteczna kapusta z grochem i suszonymi podgrzybkami

20zł/porcja 200g

 Kasza gryczana z wędzonym twarogiem, suszonymi grzybami, olejem lnianym

25zł/porcja 300g

20zł/porcja 200g Łazanki, mak niebieski, rodzynki, migdały, pomarańcza

12zł/1szt lub 25zł/4szt

 Jabłko pieczone, smażona żurawina, płatki owsiane, przyprawy korzenne

Wypieki

35zł/kg

Makowiec z bakaliami

30zł/kg

Piernik korzenny

35zł/kg

Puszysty sernik

30zł/kg

Świąteczny jabłecznik

10zł/250ml

Kompot wigilijny

Zamówienia na potrawy wigilijne przyjmujemy do dnia 20.12.2017r., na podstawie 50% przedpłaty.